vineri, 22 mai 2015

Cafea cu aroma de lamaie


  Daca sunteti genul de persoana care adora cafeaua cu arome, sper sa va placa si mica mea inventie. Problema e ca eu nu prea sunt genul care sa beau zilnic cafea, dar de cand cu cele 2 baterii Duracell din viata mea - Ayaan si Aila - a trebuit sa incep sa ma conformez....si sa devina rutina odata la 2-3 zile sa beau si eu cate o ceasca de cafea, ca sa pot sa rezist o zi intreaga :-).

   Marcile si cantitatile pot varia, in functie de preferintele fiecaruia, mai dulce, mai tare, cu mai mult lapte etc....

   Eu aici o sa va zic exact asa cum am facut eu cafeaua....care de altfel mi-a si placut enorm de mult :)




Ingrediente:
  • 1 capsula Nescafe Dolce Gusto Cortado;
  • 1 cana de apa;
  • 1/4 cana de lapte;
  • 2 lingurite de zahar;
  • 1/2 lingurita Coaja de lamaie maruntita Kotanyi (e un plic intreg - pe care il puteti folosi la deserturi, pui, peste etc.);
  • coaja de lamaie proaspat rasa (optional)
Mod de preparare:

     Intai pun in functiune aparatul Dolce Gusto. Pun capsula, torn apa in recipientul de la spate si apas butonul rosu (care intre timp devine deja verde). Cand cafeaua incepe sa curga, ma asigur ca nu umplu chiar toata cana - ci doar trei sferturi (3/4) de cana. Apoi opresc aparatul si incep sa adaug restul ingredientelor. Pun 1/4 lapte apoi zaharul si incep sa invart bine de tot cu lingurita. Apoi mai adaug si pudra de coaja de lamaie de la Kotanyi si amestec bine. Ar fi ideal sa lasati macar 3-4 minute acest amestec pentru ca acea pudra sa se dizolve.  Puteti orna cu coaja de lamaie.

Singurul inconvenient este ca vor ramane acele bobite (praful dizolvat de lamaie) pe fundul canii de cafea. Atentie am spus cana nu ceasca (ideal ar fi sa fie cana ca sa fie o cantitate potrivita, ceasca e putin cam mica pentru asa ceva).

Si inca ceva: puteti face cafeaua la ibric sau la espressor..etc....eu am dat aici doar un exemplu cu ce am eu prin casa.

Sa o savurati cu pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu