marți, 31 ianuarie 2012

Kheema (carne tocata)

    Este o reteta usor de facut si foarte satioasa. Chiar daca nu sunteti prea incantati de ideea de carne tocata, va rog sa ma credeti ca aceasta reteta o sa va schimbe definitiv parerea.

   Reteta este pentru 4-5 persoane.



        Ingrediente:

* 1ceapa
* o lingurita pasta de usturoi
* 300 gr. carne de vita tocata
* 1-2 bucati de scortisoara (rupeti un baton de scortisoara in 3-4 bucati si puneti doar 2 bucati de scortisoara)
* o lingurita pasta de ghimbir (dat pe razatoare)
* 1/2 lingurita de boia de ardei iute
* 1/2 de ardei iute
* o rosie
* 1 cana de apa
* sare dupa gust
* 1 lingura ulei de masline
MOD DE PREPARARE

                   
                     Intr-o oala se pun pe foc toate ingredientele maruntite (cu exceptia rosiei, uleiului si ghimbirului).

                      Cand apa aproape ca s-a terminat, trebuie sa invartim tot timpul - pentru ca altfel mancarea se poate arde. In momentul in care apa nu mai este, se adauga rosia (rosia e bine daca o puteti decoji intai si apoi sa o pasati cu un blender vertical - pana devine spuma). Dupa 2-3 minute se adauga lingura de ulei, iar la final se adauga pasta de ghimbir.  Mai amestecati 2-3 minute si e gata.


          Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu