sâmbătă, 19 iulie 2014

Kheema cu orez



   Am zis ca sa fac ceva usor dar placut la gust ...de care sa se bucure si Ayaan.

   Singura solutie era sa fie ceva cu carne si cu orez.

   Pentru a nu mai exemplifica din nou reteta pentru kheema, am zis ca mai bine postez link-ul:
http://ungustaparte.blogspot.ro/2012/01/kheema-carne-tocata.html

   Reteta este pentru cat mai multe persoane.






Ingrediente:
  • 1 ceapa tocata marunt;
  • 5 cani de apa;
  • 1 cartof;
  • 1 cana de orez basmati;
  • 1/2 cub Maggi/Knorr de pui;
  • 1/2 lingurita de turmeric (haldi); - optional;
  • 1/2 lingurita de garam masala;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 cardamon negru (optional) - daca aveti prin casa;


Mod de preparare:

        Dupa ce am terminat de pregatit Kheema si este gata in tigaie - o dam la o parte de pe foc, o acoperim cu un capac si o lasam asa pe aragaz pana cand ii vine randul :).

       Intr-ul bol pun cana de orez. Il spal bine in vreo 4-5 ape si apoi il las cu tot cu apa in acel bol.

        Am pus pe foc o oala mare cu ulei in care am adaugat ceapa tocata marunt. Astept (amestecand din cand in cand ca sa nu se arda ceapa) pana ce devine ceapa putin maronie, iar apoi adaug cele 5cani de apa. Las sa ajunga apa la punctul de fierbere si incep sa adaug condimentele. Pun sarea, knorr-ul, cardamonul, garam masala si turmericul si invart bine de tot in mancare.

     Dupa vreo 2-3 minute arunc si cartoful (curatat si taiat cubulete) in oala. Las vreo 10 minute sa fiarba totul la foc potrivit, apoi adaug orezul (dupa ce in prealabil am scurs toata apa din bolul in care a stat orezul).

     Acum e bine sa invartim in orez la fiecare 5 minute ca sa nu se lipeasca.

     Cand apa a inceput sa se evapore toata, e timpul sa dam focul foarte foarte foarte mic (aproape de faza de stins). Punem oala pe foc si invelim capacul oalei intr-un prosopel de bucatarie si inchidem ermetic oala cu acel capac. Lasam asa doar 5-6 minute (pe focul extrem de mic).

    Acum ca am stins focul ridic capacul si cu o spatula incerc sa amestec extrem de usor ca sa nu cumva sa se lipeasca sau sa se rupa bobul de orez foarte tare. Puteti inlatura prosopul si acoperiti oala doar cu capacul.


  Sa aveti pofta !!!
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu