miercuri, 15 ianuarie 2014

Garam Masala (Garam = fierbinte; masala = mix de condimente) - in traducere libera = Iuteala garantata :-))

          Acest amestec de condimente este specific mancarurilor din zona Pakistan-India.

         Eu folosesc acest mix de condimente la aproape toate mancarurile.
       
        Acest amestec il puteti pune intr-un borcanas de sticla (gen cele micute de la Ikea) si va tine cam 9-12 luni. La fiecare mancare puteti adauga 1/2 - 1 lingurita - depinde de voi cat de picant doriti sa mancati.


Ingrediente:
  • 4 spoons chimen;
  •  1 spoon piper negru - pudra sau boabe;
  • 2 bete de scortisoara;
  • 2-3 cardamoni negrii;
  • 10 cuisoare

Mod de preparare:

        Se pun toate condimentele intr-o rasnita de cafea sau chopper (tocator mic) si se rasnesc pana ce totul devine pudra. Firicelele mici pe care le vedeti sunt de la cardamonul negru - daca doriti puteti sa le dati la o parte.

       Sa aveti pofta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu