miercuri, 11 ianuarie 2012

Chec cu mac DELICIOS...

           Aceasta este o reteta cu care ii veti uimi pe toti. Pana acum, de cate ori am facut aceasta reteta, toata lumea m-a laudat si a zis ca nu se pot abtine sa nu manance macar 2-3 feliute...

Merita incercat...


             Ingrediente:

* 250 grame margarina;
* 2 cani de zahar (o cana = 250 grame);
* 100 grame de mac;
* 1 cana de lapte;
* 2 cani faina;
* 1 plic de praf de copt;
* 4 oua;
* 1 plic de zahar vanilat;

         Glazura:

* 10 linguri de lapte;
* 10 linguri de zahar;
* 3 linguri de cacao;


MOD DE PREPARARE:

           
                       La foc mediu se pun margarina, zaharul, laptele si macul. Se lasa pe foc pana cand dau in clocot, apoi se da oala deoparte si se lasa la racit.

                      In timp ce compozitia se raceste, este bine sa incepeti sa separati galbenusurile de albusuri.

                      Tot acum ar trebui sa aprindeti focul in cuptor. 

                      Cand compozitia de mai sus s-a racit adaugam unul cate unul galbenusurile cu o furculita si amestecam bine de tot. 

                       Apoi vine randul albusurilor batute spuma  - sa fie adaugate si ele in compozitia finala. Iar la sfarsit trebuie adaugate faina + praful de copt + zaharul vanilat.

                      In tava pregatita deja cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 15 minute la foc puternic. Dupa 15 minute ne uitam putin la chec si daca vi se pare ca nu e inca gata mai lasati la foc mic inca 10-15 minute. Timpul eu l-am dat estimativ, dar poate fi mai mic sau mai mare (depinde aici de cuptorul fiecaruia). 

                     In timp ce checul se raceste e bine sa ne apucam de glazura. 

                     Pentru glazura se pun toate ingredientele intr-o oala la foc mediu.

                      Glazura se pune fierbinte peste checul rece.

    Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu