luni, 19 martie 2012

Uncle Ben's cu orez

Un adevarat deliciu. Si nici nu e greu de facut. Dureaza cam 45 de minute cu prepararea orezului cu tot.

Reteta este pentru 4 persoane.

     Ingrediente:

  • 1 borcan de Uncle Ben's Mexican Chilli Sauce;
  • 1 cana de orez;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1/2 lingura ulei de floarea soarelui;
  • 300 gr. carne tocata de vita; 
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • 1/2 lingurita de busuioc congelat  SAU cimbru uscat de la plic - ce aveti prin casa(optional) - pentru ca dau un gust putin acrisor mancarii;

MOD DE PREPARARE

    Incepem cu orezul. Il spalati bine de tot si il lasati in apa, ppana cand ii vine randul la gatit. Puneti 5 pahare de apa la fiert plus o lingurita de sare (focul sa fie la maxim).

   Cand incepe sa fiarba puneti 1/2 de lingura de ulei de floarea soarelui si dupa 2 minute incepeti sa puneti orezul (fara apa in care a stat). Dati focul la mediu.

    Cand orezul incepe sa "danseze" la suprafata apei mai lasati 5-7 minute si apoi scurgeti toata apa in strecuratoare. Orezul il lasati in oala inapoi si il acoperiti cu un capac (capacul trebuie sa fie invelit intr-un prosop). Dati focul la minim posibil (adica sa fie o flacara ca si cum ati stinge focul, extrem de mica, sa palpaie). Lasati asa acoperit bien de tot timp de 5 minute. Apoi dati capacul la o parte, luati prosopul si invartiti de 2-3 ori cu mare grija ca sa nu se rupa bobul dar nici sa nu devina orezul lipicios. Orezul fiind gat trecem la carne.

    Puneti intr-o cratita uleiul de masline. Adaugati imediat carnea tocata si invartiti in continuu timp de 10 minute, sau pana cand carnea devine un maron inchis (nu mai este rosie). Apoi adaugati busuiocul SAU cimbrul si turnati continutul intregului borcan de Uncle Ben's. Invartiti acum timp de 5-10 minute. Acoperiti cu un capac si stingeti focul.

 Acum faceti asamblarea finala: orezul si deasupra Uncle Ben's-ul. 

Sa aveti pofta !!!


Langa un Uncle Ben's cu orez, eu zic ca merge foarte bine si o prajiturica delicioasa...nu?

Vreau sa va prezint 2 carti cu multe prajituri delicioase (pe care le puteti face impreuna cu cei mici: 7 ani + zic ei, dar eu zic ca daca mamicile ii ajuta se poate si de la 3-4 anisori):

1. Christmas baking for children - 62 RON  -http://www.usborne.com/catalogue/book/1~C~CCB~3826/christmas-baking-for-children.aspx

Acum sarbatorile pot sa vina, noi suntem pregatiti !!!
Cartea o pot aduce pentru voi - la comanda, din Anglia.

2. Children's Christmas baking kit - 93 Ron  - https://www.youtube.com/watch?v=GBgWQVWn36I 
In pragul sarbatorilor este cel mai potrivit moment de a petrece timpul impreuna cu cei mici si de a face prajiturile cu ei.  
Setul contine 4 forme de biscuiti in forma de stea sau brad, 48 hartii de briose si peste 20 de retete delicioase.
Cartea o pot aduce pentru voi - la comanda, din Anglia.

Pentru mai multe carti accesati va rog site-ul: https://www.facebook.com/EasyBooksBucharest/ 

Multumesc



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu