luni, 26 martie 2012

Naut

  Asta este o reteta pe cat de simpla - pe atat de gustoasa. Singura problema este ca nautul trebuie lasat peste noapte la inmuiat.

  Reteta este pentru 4 persoane.


      Ingrediente:

  • 1 cana de naut;
  • 1 lingura de unt;
  • 4-5 linguri de ulei de masline;
  • 1 ceapa mare tocata marunt;
  • 1/2 lingurita chimen;
  • 1/2 lingurita turmeric (haldi);
  • 2 rosii mari si zemoase tocate marunt;
  • 1 lingurita rasa de sare;
  • 1 cub concentrat de pui - maggi, knorr etc..;
  • 1 cardamon verde;
  • 1 lingurita de busuioc congelat - dujardin;
  • 1/2 lingurita de boia de ardei iute;
  • sucul de la o jumatate de lamaie


MOD DE PREPARARE

   Nautul dupa ce a fost spalat foarte bine in vreo 3-4 ape, se lasa peste noapte sa stea in apa. Atentie apa trebuie sa fie cu mult peste boabele de naut.

    Urmatorul pas ar fi sa puneti pe foc toata apa si nautul care au stat peste noapte plus inca 1-2 pahare si sa le fierbeti bine timp de 1 ora sau 1 ora jumate (la foc mare), pana cand nautul devine moale atunci cand il gustati. Daca vreti sa folositi oala sub presiune ar trebui ca in 15-20 de minute sa fie gata facut nautul. Dar atentie cata apa puneti la oala sub presiune.

     Acum ca nautul este gata, il luati de pe foc si puneti o cratita cu unt pe foc mediu. Cand untul s-a topit - adaugati uleiul de masline. Imediat dupa, puneti chimenul si turmericul. Adaugati ceapa si amestecati bine - acum ceapa trebuie lasata pana cand devine maronie. Apoi adaugati rosiile si invartiti bine. Adaugati cardamonul verde (care a fost spart intre dinti), sarea, busuiocul si boiaua de ardei iute. Acoperiti cu un capac si lasati asa timp de 3-4 minute - pentru ca rosiile sa aiba timp sa-si lase zeama.

     Intre timp puneti intr-un robot de bucatarie vreo 3-4 linguri de naut. Incercati sa le aduceti la forma de pasta. 

     Ridicati capacul - puneti zeama de la o jumatate de lamaie si invartiti bine.

     Acum e timpul sa adaugati nautul din robotul de bucatarie si cel care a fost fiert. Atentie puneti doar o cana din apa in care a fiert nautul, iar restul de apa il aruncati. Acum e momentul sa puneti si cubul de pui si sarea.  Amestecati bine totul si mai lasati pe foc inca 5 minute.


   Sa aveti pofta !!!

    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu