Nu este o reteta dificila, dar presupune mult timp in bucatarie.
Reteta este pentru 5-6 persoane.
Ingrediente:
Imediat dupa aceasta etapa trebuie sa adaugati rosiile si le lasati asa pana cand devin ca o pasta. Se adauga coriandrul si chimenul pudra, boiaua de ardei iute si sarea.
Ultima etapa: se adauga conopida si cu cartofii fierti. Se amesteca bine totul (dar cu grija ca sa nu storcim buchetelele de conopida). Se acopera cu un capac si se lasa inca 8-10 minute.
Sa aveti pofta !!!
Reteta este pentru 5-6 persoane.
Ingrediente:
- 1 ceapa medie tocata marunt;
- 1 punga de conopida congelata de la Dujardin (sau orice alta marca) - punga micuta de 500 grame;
- 1/2 cana de mazare;
- 2 cartofi potriviti;
- unt - o lingura;
- 5-6 linguri - ulei de masline;
- 2 rosii potrivite taiate cubulete;
- 1/2 lingurita turmeric (haldi);
- 1/2 lingurita chimen;
- 2 lingurite pasta de usturoi;
- 2 lingurite pasta de ghimbir;
- sare - dupa gust;
- 2 lingurite de coriandru macinat;
- 1 lingurita de chimen macinat;
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
MOD DE PREPARARE
Incepem prin a pune la fiert conopida si cartofii - in vase separate. Cand considerati ca sunt aproape 80 % fierti - ii luati de pe foc. Conopida incercati sa o mai tocati putin, dar nu foarte marunt - ca altfel riscati ca atunci cand gatiti, floricelele de conopida sa se storceasca...si sa nu arate frumos in farfurie.
Puneti pe foc cratita cu untul si lasati-l sa se topeasca. Focul trebuie sa fie mediu. Cand s-a topit untul adaugati uleiul de masline si imediat dupa puneti semintele de chimen. Lasati 5 secunde chimenul sa inceapa sa pocneasca putin si apoi adaugati turmericul si imediat dupa ceapa. Invartiti si lasati ceapa sa se prajeasca putin - pana devine maroniu inchis (dar nu arsa).
Acum adaugati pasta de usturoi si ghimbir si invartiti timp de 10 secunde (dar sa fiti foarte atenti sa nu ardeti usturoiul - altfel mancarea va avea un gust amar)
Puneti pe foc cratita cu untul si lasati-l sa se topeasca. Focul trebuie sa fie mediu. Cand s-a topit untul adaugati uleiul de masline si imediat dupa puneti semintele de chimen. Lasati 5 secunde chimenul sa inceapa sa pocneasca putin si apoi adaugati turmericul si imediat dupa ceapa. Invartiti si lasati ceapa sa se prajeasca putin - pana devine maroniu inchis (dar nu arsa).
Acum adaugati pasta de usturoi si ghimbir si invartiti timp de 10 secunde (dar sa fiti foarte atenti sa nu ardeti usturoiul - altfel mancarea va avea un gust amar)
Imediat dupa aceasta etapa trebuie sa adaugati rosiile si le lasati asa pana cand devin ca o pasta. Se adauga coriandrul si chimenul pudra, boiaua de ardei iute si sarea.
Ultima etapa: se adauga conopida si cu cartofii fierti. Se amesteca bine totul (dar cu grija ca sa nu storcim buchetelele de conopida). Se acopera cu un capac si se lasa inca 8-10 minute.
Sa aveti pofta !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu