Am gasit intamplator o reteta de budinca de vanilie facuta in casa (gen Dr. Oetker). Dupa ce veti face budinca asta sigur nu veti mai dori Dr. Oetker.
Eu zic ca macar atunci cand aveti putin timp liber si chef de ceva dulce, incercati aceasta budinca.
Reteta este pentru 4-5 persoane.
Ingrediente:
- 2 cani si 1/2 lapte;
- 3 galbenusuri de ou;
- 1/3 cana de zahar (daca nu vreti sa iasa foarte dulce puteti sa mai reduceti din cantitatea de zahar);
- 3 si 1/2 lingurite amidon de porumb;
- un varf de sare;
- 1 pastaie de vanilie (pastaia de vanilie se taie la capete si se arunca capetele ei, apoi cu varful cutitului taiati pe lungimea ei. Desfaceti pastaia si razuiti cu varful cutitului toate acele seminte micute si delicioase :-) pe care le vom folosi la reteta );
- 1 lingura de unt
Mod de preparare:
Am pus pe foc laptele intr-o cratita la foc potrivit.
Separat am batut cu mixerul galbenusurile, zaharul, vanilia si amidonul. Dupa ce a devenit totul cremos, il pun peste laptele fierbinte din cratita (atentie laptele trebuie sa fie fierbinte dar sa nu ajunga la punctul de fierbere in care incepe sa se umfle si sa dea pe dinafara). Acum incep sa invart coontinuu timp de 10-12 minute pana cand se leaga . E bine sa invartiti continuu ca sa nu se lipeasca laptele de fundul cratitei.
Dupa ce au trecut 10-12 minute si observati ca nu mai e textura lichida de la inceput - ci a inceput sa se ingroase - atunci opriti focul si adaugati un varf de sare si o lingura de unt. Invartim bine de tot si dam cratita deoparte.
Acum luam un bol final in care punem budinca, dar nu inainte de a o da budinca printr-o strecuratoare. Daca cumva exista cocoloase de la galbenusuri sau de la amidon, macar asa ele raman in strecuratoare, iar budinca devine cremoasa si placuta la gust.
Sa-mi spuneti daca va place mai mult decat budinca de la plic. Stiu ca budinca de la plic e mai rapida, dar e mult mai gustoasa aceasta varianta.
Sa aveti pofta !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu