sâmbătă, 11 februarie 2012

Mancare de dovlecei

   Am incercat un mic experiment si vad ca a iesit chiar bun. Sper sa va placa.
   Reteta este pentru 4 persoane.


     Ingrediente:
  • 1 ceapa maricica;
  • 1 rosie taiata cuburi;
  • 4 dovlecei potriviti (aproape 1 kg) - taiati bucatele foarte mici;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingurita pasta de usturoi;
  • 1 lingurita pasta de ghimbir;
  • jumatate de lamaie (aproape 1-2 linguri de lamaie);
  • 1 lingurita boia de ardei iute;
  • 1 si 1/2 cana de apa;
  • 1 cub de concentrat de pui de la Knorr sau Maggi etc...
  • o lingurita de coriandru pudra (puteti gasi coriandru si la plafar si il faceti pudra intr-o rasnita de cafea sau in robotul de bucatarie);
  • 1-2 lingurite de Chilli sauce sweetened THAI - luat de la Mega Image;
  • o lingura de unt;
  • ulei de masline (cat sa acopere fundul cratitei)

MOD DE PREPARARE

       Intr-o cratita puneti untul la topit si imediat dupa ce s-a topit puneti uleiul de masline. Dupa 10 secunde adaugati ceapa. Caliti ceapa pana cand devine maronie (nu arsa). Apoi adaugati pasta de ghimbir si usturoi si amestecati timp de 10 secunde. Totul se prepara la foc mediu.

      Apoi adaugati 1 cana si jumatate de apa. Cand incepe sa fiarba apa adaugati cubul de concentrat de pui si dovlecelul.

      Cand apa a inceput sa scada cam la jumatate din cat era adaugati sarea, boiaua de ardei iute, coriandru si lamaia. Adaugati si 1-2 lingurite de chilli sauce sweetened THAI.

    Dupa inca vreo 5 minute de gatit si invartit din cand in cand in mancare, trebuie sa adaugati rosia taiata bucatele.

    Acum tot ce trebuie sa faceti este sa asteptati ca apa sa se evapore aproape toata.

   Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu