Este un fel de mancare ce cu siguranta o sa va incante papilele gustative la maxim. Va rog sa ma credeti ca e delicios...
Daca nu aveti anumite condimente - incercati la magazinele turcesti, arabesti etc...sau la plafar.
Reteta este pentru 4 persoane.
Scuze pentru manuta, dar bebe nu s-a putut abtine sa nu manance putin orez...:-)
Ingrediente:
Daca nu aveti anumite condimente - incercati la magazinele turcesti, arabesti etc...sau la plafar.
Reteta este pentru 4 persoane.
Scuze pentru manuta, dar bebe nu s-a putut abtine sa nu manance putin orez...:-)
Ingrediente:
- 1/2 cana de linte rosie;
- 2 cani de apa;
- 1 rosie medie tocata cubulete;
- 1 lingurita de sare;
- 1 lingurita de turmeric (haldi) - optional;
- 1/2 lingurita de zahar;
- 1/2 ardei iute tocat marunt;
- 1 lingurita de usturoi pisat;
- 1 lingurita de ghimbir pasta;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui;
- aproape 1/2 lingurita de seminte de mustar;
- aproape 1/2 lingurita de chimen;
- aproape 1/2 lignurita de methi (fenugreek);
- aproape 1/2 lignurita de saunf (anason - gasiti la plafar);
- aproape 1/2 lignurita de kalonji (nigella, kala jeera);
MOD DE PREPARARE
Intai se spala bine de tot lintea rosie, pana cand apa devine curata.
Apoi puneti intr-o cratita pe foc apa, lintea, rosia, sarea, turmeric-ul, zaharul, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul. Dati focul la mediu si lasati sa fiarba totul pana cand se evapora aproape toata apa si devine ca o pasta.
Apoi opriti focul si intr-un ibric mic puneti 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui la incins, in care apoi adaugati condimentele: seminte de mustar, chimen, fenugreek, saunf, kalonji. Dupa 5 secunde opriti focul si turnati uleiul cu condimentele deasupra lintei. si acoperiti cu un capac.
Dupa 2 minute ridicati capacul adaugati sucul de lamaie si invartiti de cateva ori - cat sa se amestece toate ingredientele uniform.
Sa aveti pofta !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu