joi, 16 februarie 2012

Linte rosie

        Este un fel de mancare ce cu siguranta o sa va incante papilele gustative la maxim. Va rog sa ma credeti ca e delicios...

         Daca nu aveti anumite condimente - incercati la magazinele turcesti, arabesti etc...sau la plafar.

   Reteta este pentru 4 persoane.

Scuze pentru manuta, dar bebe nu s-a putut abtine sa nu manance putin orez...:-)


     Ingrediente:

  • 1/2 cana de linte rosie;
  • 2 cani de apa;
  • 1 rosie medie tocata cubulete;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 lingurita de turmeric (haldi) - optional;
  • 1/2 lingurita de zahar;
  • 1/2 ardei iute tocat marunt;
  • 1 lingurita de usturoi pisat;
  • 1 lingurita de ghimbir pasta;
  • zeama de la o jumatate de lamaie;
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui;
  • aproape 1/2 lingurita de seminte de mustar;
  • aproape 1/2 lingurita de chimen;
  • aproape 1/2 lignurita de methi (fenugreek);
  • aproape 1/2 lignurita de saunf (anason - gasiti la plafar);
  • aproape 1/2 lignurita de kalonji (nigella, kala jeera);
MOD DE PREPARARE

    
      Intai se spala bine de tot lintea rosie, pana cand apa devine curata.

     Apoi puneti intr-o cratita pe foc apa, lintea, rosia, sarea, turmeric-ul, zaharul, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul. Dati focul la mediu si lasati sa fiarba totul pana cand se evapora aproape toata apa si devine ca o pasta.

    Apoi opriti focul si intr-un ibric mic puneti 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui la incins, in care apoi adaugati condimentele: seminte de mustar, chimen, fenugreek, saunf, kalonji. Dupa 5 secunde opriti focul si turnati uleiul cu condimentele deasupra lintei. si acoperiti cu un capac. 

    Dupa 2 minute ridicati capacul adaugati sucul de lamaie si invartiti de cateva ori - cat sa se amestece toate ingredientele uniform.

   Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu