joi, 16 februarie 2012

Bame

  Va rog sa ma credeti ca nu sunt o fana a bamelor - chiar deloc, dar aceasta reteta mi-a schimbat impresia.

   Apropos, tocmai am aflat ca bamele contin vitaminele A, C, K, calciu, fier, zinc...

  Reteta este pentru 4 persoane.


    Ingrediente:

  • 1 punga de bame congelate (eu am luat parca de la dujardin, dar sunt mai multe marci pe care le puteti gasi) care trebuiesc decongelate complet, apoi taiate rondele micute;
  • 1 ceapa tocata marunt;
  • 1 lingura de unt;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • 1/2 lingurita de seminte de chimen;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1/2 lingurita de haldi (turmeric);
  • 1/2 lingurita de boia de ardei iute;
  • 1 rosie potrivita taiata cubulete;
  • 100 grame de iaurt
MOD DE PREPARARE

    Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Cand e incins puneti semintele de chimen si dupa 5 secunde puneti si haldi. Imediat dupa adaugati ceapa si incepeti sa invartiti in mancare. Cand ceapa devine maronie (dar nu arsa) adaugati rondelele de bame si amestecati in continu. 

   Cand bamele devin moi si incep sa devina un verde mai inchis la culoare, adaugati sarea si boiaua de ardei iute. Dupa vreo 5 minute adaugati iaurtul si dupa alte 5 minute se adauga rosia.  Dupa 5 minute de amestecat in continuu, puneti capacul si opriti focul.

    Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu