joi, 16 februarie 2012

Chicken corn soup (altfel spus Supa de pui cu porumb)

    Acest fel de mancare e bun in conditiile in care simtiti ca va este frig sau sunteti racit cobza, sau pur si simplu vreti sa va simtiti bine.

   De obicei se mananca iarna, dar nu cred ca se supara nimeni daca vreti sa gatiti acest fel de mancare si in restul anului :-).

  Reteta este pentru 8-9 persoane.



Ingrediente:

  • 300-400 grame de piept de pui taiat in bucati mai mari;
  • 6 pahare de apa;
  • 1 ceapa;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita piper negru macinat;
  • 1/2 cana de mazare;
  • 1 ardei gras dat pe razatoarea mare;
  • 1 morcov dat pe razatoarea mica;
  • 1 cubulet de concentrat Maggi de pui;
  • 2 linguri de otet;
  • 1 lingura sos de soia;
  • 1/2 lingura chilly sweetened Thai;
  • 2 oua;
  • 2 linguri de malai

MOD DE PREPARARE

    Intr-o oala mai mare puneti pe foc puiul, sarea, piperul si ceapa. Dupa ce s-a evaporat aproape jumatate din apa, verificati daca puiul este facut (nu trebuie sa fie roz, sa fie alb pe dinauntru).

   Daca puiul este fiert bine, il scoateti din apa si cand se mai raceste putin il taiati micut de tot (ca niste firmituri sa fie, cat mai subtire posibil).

   In apa in care a fiert puiul adaugati acuma mazarea ardeiul gras, morcovul si cubul Maggi. Fierbeti timp de 10 minute legumele, apoi adaugati otetul, sosul de soia si chilly sweetened Thai - si amestecati.

  Dupa 5 minute invartiti din nou si adaugati puiul. Apoi in timp ce invartiti in continuu adaugati malaiul in ploaie. Nu uitati sa invartiti continuu, altfel o sa aveti cocoloase (ca la mamaliga). Cand observati ca apa devine mai groasa, adaugati (tot in ploaie) ouale batute si amestecati in continuu (ca sa devina "zdrente" - cum se zice in popor).

  Gata...asta a fost tot..

  Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu