miercuri, 15 februarie 2012

Kentucky Fried Chicken

     In loc sa alegeti McDonald-ul sau KFC-ul sau...etc....mai bine faceti aceasta reteta in casa. Va rog sa ma credeti ca e muullllttt mai gustoasa decat originalul.
    Este adevarat ca este usoara, dar e mult de munca la ea...ca sa nu mai spun de curatenia de dupa gatit :-)
    Reteta este pentru 8 persoane.


        Ingrediente:


     Pentru chifle: (sau le puteti cumpara gata facute de la Carrefour sau Cora - din sectiunea paine toast)
  • 1 cana de apa calduta;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 ou maricel;
  • 4 cani de faina;
  • 50 grame de zahar (aproape un sfert de cana);
  • 1 lingurita si 1/2 de sare;
  • 1 plic de drojdie de bere instant (eu am folosit Pakmaya - reteta noua - scrie NOU in coltul plicului);
  • 3 linguri de unt topit

     Pentru pui:
  • 400-500 gr piept de pui;
  • 2 catei de usturoi (aproape1 lingurita de pasta);
  • 1 lingurita de ghimbir;
  • 2 linguri de sos de soia;
  • 1 lingurita de sare;
  • 2 linguri de otet;
  • 2 linguri de mustar;
  • 1 lingura de chilly sweetened Thai (de la Mega Image);
  • 1 lingura de Worcestershire sos;
  • 1/2 lingurita de boia de ardei iute;
  • 4 linguri cu varf de faina;
  • aproape un sfert de cana de apa;
  • 1/2 lingurita de sos de soia;
  • 1 ou;
  • pesmet;
  • corn flakes (eu am folosit fortza - normali, fara zahar, miere sau fructe- sa fie simpli).

O sa mai aveti nevoie de:
  • o salata;
  • ketchup si maioneza (eu ador Hellmanns-ul, dar puteti folosi orice marca doriti);
  • felii de cascaval pentru sandwichmaker (acele felii impachetate individual de la Hochland)

MOD DE PREPARARE

        Se ia puiul si se bate bine cu batatorul de carne (asa cum se face la snitzele deobicei). Se taie apoi in bucati potrivite (cam de marimea celor de la McDonalds).

        Intr-un bol mai maricel se amesteca usturoiul, ghimbirul, soia, sarea, otetul, mustarul, chilly sweetened Thai, Worcestershire sos si boiaua de ardei iute. In acest amestec se pun bucatile de pui si se dau la frigider pentru 2 ore.

       In acest timp va apucati de chifle. Intr-un bol amestecati toate ingredientele cu mana sau folositi masina de paine (eu am incercat cu mana la inceput dar avand in vedere ca avem si unt, am zis ca mai bine finalizez cu mixerul).

      Apoi acoperiti cu un prosop castronul in care pregatiti chiflele si lasati asa pana cand marimea lor este dubla fata de cea initiala. Va dau un pont daca este cald in bucatarie, s-ar putea sa nu trebuiasca sa stea mai mult de 1 ora, daca nu lasati chiar si 2 ore.

       Acum revenim la pui.

Dupa ce au trecut cele 2 ore, se pregatesc pe masa de lucru din bucatarie 4 farfurii:

1.  - 4 linguri de faina + aproximativ un sfert de cana de apa, un varf de sare + 1/2 lingurita sos de soia - iar in final trebuie sa fie ca o pasta de consistenta maionezei.
2.  - pesmet - cat trebuie (pentru inceput puneti 3-4 linguri) - cand se termina din farfurie mai puneti;

3.  - 2 oua batute;
4.  - corn flakes (macinate in rasnita de cafea sau in robotul de bucatarie pana devine praf).- 5-6 linguri - cand se termina din farfurie mai puneti;

   Acum luati puiul si treceti fiecare bucata prin cele 4 farfurii in ordinea in care le-am numerotat eu. Farfuria finala pe care asezati pui trecuti prin toate ingredientele - se da la congelator pentru 30-40 de minute.

  Cat timp sta puiul la congelator, reveniti la paine. Rupeti bilute (8 la numar) cat incape in palma - si faceti mingiute pe care apoi le aplatizati cu podul palmei drepte. Astfel, aceste forme de chifle le puneti pe tava care a fost acoperita cu hartie de copt si le mai lasati inca 1/2 ora - pentru a-si mari iarasi volumul.

    In acest timp reveniti la pui. Puteti sa-l scoateti din congelator si incingeti uleiul (dar fiti foarte atenti ca focul sa fie potrivit si sa nu fie foarte incins uleiul - pentru a nu se arde puiul). Il prajiti intr-o baie de ulei (ca la cartofii prajiti). Cand sunt gata ii scoateti pe o farfurie acoperita in prealabil cu hartie de bucatarie.

   Acum ca am terminat cu puiul, ne ocupam doar de chifle.

   Cu o pensula ungem chiflele cu untul topit (cu o jumatate de cantitate) si le punem in cuptorul deja incins (de 5 minute). La foc maxim lasam chiflele pentru 15 minute si apoi le dam la foc mic inca 5 minute (dar nu uitati sa intoarceti tava dupa 15 minute de copt).

   Acum ca totul e gata mai ramane doar sa facem "Asamblarea" - cum imi place mie sa spun.

    Se ia o chifla si se taie pe din doua (ideal ar fi ca partea de jos sa fie mai subtire decat cea de sus). Partea de jos a chiflei se unge cu ketchup (ca si cum am pune unt pe paine) iar partea de sus cu maioneaza. Peste ketchup se pune salata verde apoi urmeaza puiul si peste pui se pune o felie de cascaval hochland. Se pune apoi partea de sus a chiflei....si gataaaaa.......avem un KFC.... :-)

  Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu