duminică, 3 august 2014

Curcubeu de legume



       Iata ca mi-am propus sa postez si aceasta reteta de mancare de legume - chiar daca este extrem de simpla.

      Reteta este pentru 4 persoane.



 Ingrediente:
  • 1 ceapa;
  • 1 cartof;
  • 1 morcov;
  • 1/2 ardei gras rosu;
  • 1 mana de mazare congelata Dujardin (sau Bonduelle, Casa Taraneasca...etc..);
  • 1 lingurita pasta de ghimbir + usturoi;
  • 1 lingurita de sos de soia;
  • 1 cardamon verde;
  • cateva linguri de ulei de floarea soarelui;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 2 cani de apa (500 ml);
  • 1/2 lingurita garam masala - optional;
  • 1/2 lingurita turmeric (haldi) - optional;
  • 1/2 cub concentrat de pui de la Knorr, Maggi etc...;
  • 1 rosie fara coaja;
  • o mana de patrunjel proaspat tocat;
  • rasnita de Ierburi provence de la Kotanyi;
  • sare dupa gust - cam 1 lingurita.


Mod de preparare:

             Am inceput prin a toca totul cubulete, pentru a fi mai usor gatitul.  Asa ca am tocat pe rand ceapa, cartoful, morcovul, ardeiul gras in cubulete micute. Am scos intr-un bol o mana de mazare congelata de la frigider. Am facut o lingurita de pasta de ghimbir + usturoi.

           Acum ne apucam de treaba. Am pus pe foc tigaia si cu cateva linguri de ulei de floarea soarelui plus ceapa. Lasam sa ajunga ceapa la culoarea maroniu inchis (atentie nu negru - adica arsa), apoi adaugam 2 cani de apa. Cand apa incepe sa fiarba incepem si noi sa adaugam condimentele: pasta de ghimbir + usturoi, cardamonul verde, garam masala, turmeric, 1/2 cub de pui, sosul de soia. Invartim bine totul si mai lasam asa sa fiarba apa inca 2-3 minute.

      Incepem sa punem legumele cu diferenta de 5 minute intre ele, la foc potrivit (sa nu fie tare). Atentie tot timpul sa fie mancarea acoperita cu un capac (sau macar semiacoperita). Ca sa se inmoaie bine de tot legumele.

      Am pus intai cartoful si morcovul, apoi am asteptat 5 minute. Am adaugat si ardeiul gras si am asteptat iar 5 minute. Apoi intr-un final am adaugat si mazarea congelata.

      Intre timp am luat coaja de pe o rosie, am taiat rosia in 4 bucati si am pus-o in robotul de bucatarie - ca sa devina ca o pasta mai lichida. Am adaugat si rosia la mancare plus 1 lingura de ulei de masline. Am amestecat bine si am lasat totul sa fiarba inca 10 minute. A venit acum si randul patrunjelului proaspat tocat.  In final am rasnit de 3-4 ori verdeturile de la Kotanyi si am mai adaugat ca de final 1/2 lingurita de garam masala si 1 lingurita de sare. Atentie insa sa nu fie mancarea prea sarata - pentru ca sosul de soia, cubul de pui si verdeturile kotanyi - au toate sare in compozitie. Asa ca mai bine gustati mancarea inainte de a adauga lingurita de sare. Daca cumva a iesit prea sarata incercati sa mai adaugati o rosie sau inca 1/2 de cana de apa.

     Am stins focul am lasat cratita acoperita timp de 5 minute. Apoi am ridicat capacul si am invartit bine toata mancarea pentru ultima data.


     Gata..Asta e tot....

     Sa aveti pofta !!!

          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu