Un milkshake putin diferit de ce ati fost obisnuiti sa beti pana acuma.
E un mic fusion intre Pakistan-India-Romania....:). Sper sa va placa.
Reteta este pentru 2 persoane.
Ingrediente:
- 1 cana de lapte;
- 1 cana de apa;
- 1 banana (optional) - daca vreti sa iasa putin mai cremos;
- 4-5 linguri de zahar;
- 14 migdale;
- 3 pastai de cardamon verde ( spargeti cardamonul ca pe semintele de floarea soarelui si scoateti semintele din interior);
- 2 linguri mari de inghetata Aloma profiterol;
- 4-6 cuburi de gheata (optional) - daca vreti sa fie foarte rece bautura;
- 2 lingurite suc din dulceata de visine (facuta in casa de mama :) - sau puteti lua din comert: au la Mega Image) - optional
Mod de preparare:
O sa incep prin a spune ca eu am renuntat din start la cuburile de gheata - pentru ca am considerat ca vine cu putina "raceala" si inghetata Aloma. Dar asa cum am spus e optional: fiecare stie cat vrea sa fie de rece bautura preferata.
Pentru inceput am pus migdalele intr-un ibric cu apa si le-am pus la fiert - pana cand s-au ridicat la suprafata (4-5 minute). Le-am curatat de coaja si le-am pus impreuna cu semintele de cardamon intr-un robot de bucatarie (rasnita de cafea daca aveti e perfecta). Am rasnit totul bine pana a devenit cam ca granulele de zahar.
In blender am pus apa, laptele, banana, zaharul si pudra de migdale + cardamon. Am adaugat apoi si inghetata si cu linguritele de dulceata.
Se mixeaza totul bine de tot timp de 1 minut. Gata!
Sa aveti pofta !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu