marți, 3 aprilie 2012

Mic dejun copios si sanatos

   Tot timpul ma gandesc cum as putea sa mai diversific putin micul dejun - avand in vedere ca e considerat cea mai importanta masa a zilei.

  Iata ce am reusit sa fac.

  Reteta este pentru 1-2 persoane. (Drept sa va zic - la noi a ajuns doar pentru o persoana tot ce vedeti in imagine)


    Ingrediente:

  • 200-300 gr. piept de pui;
  • 1 rosie;
  • 3-4 masline;
  • salata eisberg: Endivia mix (va rog sa ma credeti ca am incercat multe variatii pe tema mix de salate - asta este cea mai buna);
  • 1 iaurt;
  • 1 pahar cu lapte (sau alegeti varianta ori iaurt ori lapte);
  • 1 bol de cereale;
  • un praf de verdeturi a la Provence (de la Fuchs);
MOD DE PREPARARE

     
       Incepeti prin a pune gratarul al incins. Cand e pregatit puneti puiul (care intre timp l-ati spalat bine, feliat si batut bine cu ciocanelul de carne). Cand considerati ca e facut pe o parte si vreti sa-l intoarceti presarati putina sare peste el, apoi intoarceti puiul. Cand e gata pe ambele parti, il asezati frumos pe farfurie si presarati peste el putina verdeata a la Provence. 

     Apoi pe aceeasi farfurie asezati rosia spalata si taiata felii subtiri. Adaugati salata si maslinele.

     Acum puteti sa incepeti "asamblarea" tavii - puneti bolul cu cereale, laptele, iaurtul si nu in ultimul rand farfuria cu puiul, salata, rosia si maslinele.


   Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu