luni, 5 martie 2012

Spaghete cu pui

   O mancare delicioasa si foarte satioasa.

   Reteta este pentru 7-8 persoane.

       Ingrediente:

  • 1 ceapa mare tocata marunt;
  • 300-400 grame de pui;
  • 4 linguri de otet de mere;
  • 1-2 linguri de piper negru macinat;
  • 1 lingurita si 1/2 de sare;
  • 1 lingura de unt;
  • 4 linguri de ulei de masline;
  • 1 lingurita pasta de ghimbir;
  • 1 lingurita pasta de usturoi;
  • 2 cani de apa;
  • 2 rosii medii tocate marunt;
  • 1 cana de penne Barilla (sunt mici si colorate - au 3 culori);
  • 1/2 ardei gras rosu taiat bastonase (adica gen cartofi prajiti - dar micuti in lungime, ca sa fiarba repede);
  • 1/2 cana de mazare congelata (eu folosesc Dujardin, dar orice marca e ok);
  • 1 lingurita de busuioc congelat Dujardin;
  • 2 cartofi taiati bastonase;
  • 1 morcov taiat bastonase;
  • 1 lingura sos de soia;
  • 1/2 lingurita de turmeric (haldi);
  • 1 lingurita boia de ardei iute

MOD DE PREPARARE

       Se pune la marinat puiul taiat cubulete mici, impreuna cu 1-2 linguri de piper macinat, otetul de mere si sarea. Se da la frigider timp de 30 de minute - 1 ora.

       Intre timp puneti o oala cu apa pe foc si cu un praf de sare. Cand fierbe in clocote puneti cana de penne si dati focul la mediu. Lasati asa pentru 8-10 minute. Cand sunt gata le dati la o parte de pe foc si scurgeti apa. Apoi le treceti usor prin apa rece si gata cu penne-le.

    In timp ce fierbe apa de la penne, va apucati de legume. Puneti o cratita cu unt pe foc, pana cand acesta se topeste. Apoi adaugati uleiul de masline si ceapa. Caliti ceapa pana cand ajunge maroniu inchis.

\    Acum adaugati pasta de usturoi si ghimbir si invartiti pentru 10-20 de secunde. Apoi puneti cartoful si morcovul impreuna cu 2 cani de apa. Invartiti si lasati acoperit la foc mediu timp de 5 minute.

     Intr-o alta cratita puneti puiul care a stat la frigider pana acuma. Invartiti bine puiul pana cand ajunge de culoare alba. Nu trebuie sa aiba culoarea roz in interior, ci alba.

    Adaugati mazarea si cu ardeiul gras si lasati acoperit alte 5 minute. Acum luati capacul si invartiti din cand in cand pana cand apa s-a injumatatit. 

   Acum adaugati busuiocul, turmericul si boiaua de ardei iute. Apoi adaugati rosiile si invartiti bine. Lasati 5 minute cu capacul pus.

     Acum adaugati puiul si sosul de soia si invartiti bine.

     Ultima etapa consta in adaugarea penne-lor. Invartiti bine de tot.

     Se serveste alaturi de o sticla de ketchup.

     Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu