vineri, 9 martie 2012

Egg Fried Rice

O reteta simpla dar satioasa. Este putin cam mult de lucru la ea, dar e foarte simpla si arata destul de bine.

Reteta este pentru 7-8 persoane.


Ingrediente:
  • 1 lingura de unt;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita pasta de ghimbir;
  • 1 lingurita pasta de usturoi;
  • 2 lingurite sos de soia;
  • 3 lingurite de sare;
  • 1/2 lingurita de haldi (turmeric) - optional;
  • 1/2 lingurita de busuioc congelat;
  • 1 cub Maggi de pui;
  • 1 cana si 1/2 de apa;
  • 1 pachet Mix China de la Bonduelle;
  • 1/2 cana de mazare;
  • 2 cani de orez basmati (cu bob lung - il gasiti la magazinele arabesti);
  • 1/2 lingura de ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE

      Intai incepeti prin a pregati orezul. Puneti pe foc o oala cu 8-9 cani de apa cu 2 lingurite de sare. Focul sa fie maxim. In acelasi timp spalati orezul in 3-4 ape si lasati-l in apa, pana cand ii vine randul sa fie gatit :-) .

      Pe foc mediu puneti o cratita in care se afla untul. Cand s-a topit, adaugati uleiul de masline. Imediat dupa puneti pasta de ghimbir si cea de usturoi. Dupa 10 secunde, adaugati continutul pungii de mix de la Bonduelle si mazarea. Caliti timp de 5 minute.

      Adaugati 1 cana si jumatate de apa si amestecati bine. Cand apa incepe sa clocoteasca puneti cubul de pui, 1 lingurita de sare, sosul de soia, haldi si busuiocul. Lasati asa sa fiarba pentru un timp.

      Acum e timpul sa adaugati la apa pentru orez 1/2 de lingura de ulei de floarea soarelui. Dupa 1 minut, varsati apa in care a stat orezul si cu o spatula puneti orezul in apa de pe foc care fierbe deja in clocot.

      Cand apa de la legume aproape ca s-a evaporat, opriti focul la legume (dar trebuie sa mai ramana ceva apa, ca sa poata sa patrunda in orez).

      Tot acum ar fi momentul sa puneti pe foc o tigaie cu un strop de ulei de floarea soarelui. Adaugati cele 2 oua batute cu un varf de sare si piper. Invartiti in continuu pentru ca omleta sa arate ca firmiturile de paine. Cand e gata - o luati de pe foc.

       Din momentul in care orezul "danseaza" la suprafata apei :-), il mai lasati inca 5 minute. Apoi il rasturnati intr-o strecuratoare / sita mai mare. Orezul il puneti inapoi in oala in care a fiert, cu capacul invelit intr-un prosop. Focul trebuie sa fie foarte foarte mic (apropiat de faza in care focul se stinge). Il lasati asa acoperit foarte bine timp de 8-10 minute. 

      Acum tot ce trebuie sa mai faceti este sa asamblati totul. Peste orez puneti omleta si cu legumele. Acum amestecati bine (dar folositi o lingura pentru a nu se rupe orezul sau legumele).

   Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu