luni, 26 martie 2012

Prajitura cu fructe

  Asa cum v-am tot obisnuit de ceva timp incoace, am acuma o prajitura cu fructe foarte usor de facut si care e chiar placuta.

   Reteta este pentru cat mai multe persoane.



           Ingrediente:

  • 7 oua;
  • 1 cana de zahar;
  • 1 plic zahar vanilat (daca puteti folositi dr. Oetker sau Ruff - sunt cele mai bune);
  • 7 linguri de ulei de floarea soarelui;
  • 2 cani de faina;
  • 1 plic praf de copt (daca puteti folositi dr. Oetker sau Ruff - sunt cele mai bune;
  • zahar pudra - pentru ornat;
  • visine, caise, capsuni, struguri, etc.... - daca nu este sezonul lor, puteti pune chiar si din cele congelate (pe care le gasiti la Auchan, Cora, Carrefour)
 MOD DE PREPARARE

          Aprindeti cuptorul (focul sa fie maxim) si incepeti prajitura.

          Intr-un vas puneti ouale, cana de zahar si zaharul vanilat. Amestecati totul foarte bine cu mixerul. Incepeti cu treapta mica si ajungeti la maxim incet-incet. 

       Adaugati uleiul si invartiti cu lingura. 

       Apoi puneti in ploaie faina si cu praful de copt in timp ce amestecati foarte bine cu mixerul.

       Intr-o tava dreptunghiulara mai maricica, puneti o foaie de copt si rasturnati in ea toata compozitia. Puneti tava in cuptor, iar dupa 5 minute de stat la foc maxim in cuptor, scoateti tava si puneti fructele. 

        Apoi o dati iarasi tava la cuptor timp de 10 minute la foc maxim, apoi la foc mic pentru inca 10-15 minute. Verificati daca prajitura e gata - cu testul scobitorii (daca e uscata scobitoarea inseamna ca e facuta, daca e umeda inseamna ca trebuie sa mai stea la cuptor).

     Pudrati prajitura dupa ce o taiati in cubulete. (Daca nu s-a racit bine de tot, nu taiati prajitura).

    Sa aveti pofta !!!

Nota:  Ar fi mai bine ca faina si ouale sa fie scoase din camara si frigider cu 30 de minute inainte de a va apuca de reteta. Ele ar trebui sa fie la temperatura camerei - inainte sa va apucati de gatit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu