joi, 22 martie 2012

Chicken curry (pui picant)

  Este o reteta inventata de mine cam 90 %.
  Ideal ar fi sa fie servita langa o lipie sau pe o farfurie de orez.
  Reteta este pentru 4 persoane.



                   Ingrediente:

  •  1 ceapa taiata in lung;
  • 500 gr. piept de pui - spalat si taiat cubulete mici;
  • 1 lingurita pasta de ghimbir;
  • 1 lingurita pasta de usturoi;
  • 1 rosie decojita apoi taiata cubulete;
  • 1/2 lingurita de sos de soia;
  • 1 si 1/2 cana de orez basmati;
  • 1 cardamon verde si unul negru (optional);
  • 1/2 lingurita de chimen;
  • 1/2 de ardei iute taiat bucatele mici;
  • 1/2 lingurita de boia de ardei iute;
  • 1 lingurita de THAI sweetened chilly (este la Mega Image)
  • o bucatica dintr-un baton de scortisoara (cam 1-2 cm);
  • 1 lingura de unt;
  • 4-5 linguri de ulei de masline;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1/2 lingurita de haldi (turmeric) - optional;
  • 100 gr. iaurt;

MOD DE PREPARARE

     Intai incepem prin a pune pe foc mediu o cratita cu unt. Cand s-a topit untul se adauga uleiul si apoi cardamonul negru, chimenul si scortisoara. Dupa 1 minut de invartit, adaugam ceapa si invartim din nou, pana cand devine maronie. Apoi adaugam pasta de ghimbir si usturoi si invartim bine timp de 30 de secunde.

     Punem puiul si amestecam bine toate ingredientele. Acoperim cu capac si lasam asa 3-4 minute si apoi iar invartim bine de tot. Repetam cu inca 3-4 minute cu capac, dupa care invartim din nou bine de tot. 

      Acum adaugam restul condimentelor: cardamonul verde, sosul de soia, ardeiul iute, sarea, haldi si THAI. Invartiti bine de tot si acoperiti cu capacul.

    Acum adaugati rosia si invartiti bine si mai acoperiti pentru inca 2-3 minute. 

    In final adaugati iaurtul si amestecati bine de tot ca mancarea sa aiba sos si sa capete culoare.


   Sa aveti pofta !!!

NOTA: Prepararea orezului o gasiti la reteta de linte rosie cu orez.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu