O sa va intrebati probabil de ce acest titlu. Ei bine - pieptul de pui trebuie sa se "balaceasca" in iaurtul cu sare si piper timp de vreo 2-3 ore.
Reteta este pentru 4 persoane.
Ingrediente:
Reteta este pentru 4 persoane.
Ingrediente:
- 400-500 grame de piept de pui taiat cubulete mici;
- ulei de floarea soarelui (pentru prajit) - 3 linguri;
- 2-3 pastai de cardamon verde;
- 2 lingurite de sare;
- 2-3 linguri de piper negru macinat (depinde cat doriti sa fie de picant);
- iaurt - cat sa acopere puiul;
- zeama de lamaie - dupa gust
MOD DE PREPARARE
Se pune la marinat in iaurt - puiul taiat cubulete mici impreuna cu sarea si piperul. Se amesteca bine totul ca sa se patrunda bine. Se da la frigider pentru 2-3 ore.
Apoi se incinge bine uleiul (doar 3 linguri - pentru ca puiul va lasa si el foarte multa apa). Cand este bine incins se adauga cardamonul verde (il spargeti intre dinti ca pe seminte). Apoi dupa cateva secunde puneti puiul cu tot cu iaurtul in care a stat si acoperiti cu un capac (dar lasati putin aer sa intre la pui - nu acoperiti total).
Acum trebuie sa-l lasati asa 2-3 minute, dupa care invartiti, apoi iarasi 2-3 minute si iarasi invartiti. Si tot asa pana cand ajung sa aiba culoare aramie.
Ii scoateti pe un servet de bucatarie (deoarece vor avea multa grasime) si starceti lamaia peste. Nu trebuie foarte multa lamaie (asa cum faceti la pestele prajit pe gratar) - putina cat sa ii dea savoare puiului.
Sa aveti pofta !!!
Acum trebuie sa-l lasati asa 2-3 minute, dupa care invartiti, apoi iarasi 2-3 minute si iarasi invartiti. Si tot asa pana cand ajung sa aiba culoare aramie.
Ii scoateti pe un servet de bucatarie (deoarece vor avea multa grasime) si starceti lamaia peste. Nu trebuie foarte multa lamaie (asa cum faceti la pestele prajit pe gratar) - putina cat sa ii dea savoare puiului.
Sa aveti pofta !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu