duminică, 26 iulie 2015

Trifle


  Ei bine pe cat de complicat suna numele pe atat de migaloasa dar super gustoasa este aceasta prajitura.

A pornit de prin India-Pakistan si a ajuns in Anglia. A facut furori pe oriunde a poposit in lumea larga.

Pentru a iesi corect aceasta prajitura trebuie respectati cativa pasi. Foarte importanta este ordinea in care sunt puse ingredientele.

Reteta este pentru cat mai multe persoane. (1 singur defect are aceasta prajitura - odata inceputa trebuie terminata deoarece daca este lasata mai mult timp se poate taia - adica devine apoasa, nu mai are forma initiala)






Ingrediente:
  • 1 chec simplu cat mai mare (poate sa fie si cu cacao, dar preferabil cat mai simplu - eventual daca nu gasiti chec simplu cumparati briose simple) - daca vreti puteti sa faceti checul in casa;
  • 2 banane taiate cubulete mici;
  • 1 mar curatat de coaja si taiat bucatele mici;
  • 1 cutie mica de ananas Dole;
  • 1/2 pahar de nectar de mango;
  • 1 portie de Custard marca National din Pakistan - eu am ales Mango Flavour (se poate cumpara de la magazinele arabesti) - dar daca nu gasiti il puteti inlocui cu un plic de budinca de la Dr. Oetker;  = acest produs eu l-am achizitionat de la un magazin arabesc din Militari (cei care stau in zona poate stiu locul - la Lujerului pe linia tramvaiului 41)
  • 2 plicuri de jeleu - Jelly marca National din Pakistan - eu am ales Banana si Orange; = acest produs eu l-am achizitionat de la un magazin arabesc din Militari (cei care stau in zona poate stiu locul - la Lujerului pe linia tramvaiului 41)

Mod de preparare: 

   Acum sa trecem la treaba.

   Eu o sa va spun cum am facut, dar voi va puteti juca cu ingredientele pe care le aveti la indemana, singura dorinta a mea este de a respecta ordinea ingredientelor: 1 strat de chec, 1 strat de salata de fructe, 1 strat de custard (budinca) si 1 strat de bucati de jeleu - se repeta inca odata aceasta actiune si totul e gata.

  Intr-un bol am facut salata de fructe. Am curatat toate fructele si le-am taiat in bucatele mici: marul, bananele si ananasul la cutie (cu tot cu suc) plus nectarul de mango. Amestec totul bine si pun salata deoparte.

  Am faramitat intr-un castron tot checul.

 Apoi am trecut la aragaz. Am pregatit intai cele 2 plicuri de jeleu (asa cum scrie pe cutie). Pun la fiert 330 ml apa (eu i-am masurat cu biberonul ca sa fiu sigura ca nu dau gres la masuratoare :-)  ). Cand a inceput sa fiarba apa se pune tot plicul si se invarte timp de 30 de secunde - ca sa se topeasca si sa se uniformizeze pudra din plic. Pun jeleul acuma intr-o farfurie termorezistenta. Dupa ce sta asa timp de 20 de minute - se poate baga in  frigider. Cand il scoatem din frigider il taiem fie patratele (cu cutitul), fie folosim diferite forme de biscuiti....

Urmatoare etapa: custard-ul sau budinca Dr. Oetker. Pentru custard am pus pe foc aproape 2 cani de lapte plus 3 linguri de zahar. Intr-un bol am pus putin lapte si am adaugat 2 linguri de pudra de custard si am invartit bine sa se omogenizeze totul. Cand laptele incepe sa devina fierbinte dau focul mic si pun crema de custard din bol si invart bine ca sa nu se lipeasca. Invart cu lingura timp de 5 minute in continuu. Apoi il dau deoparte si il las sa se raceasca. Cand s-a racit se pune in frigider.

  Cand jeleul si custard-ul s-au racit bine de tot, incepem asamblarea trifel-ului.

  Luam un bol transparent mare si adanc. Punem intai primul strat - jumatate din cantitatea de chec pe care am faramitat-o la inceput. Apoi venim cu al doilea strat - jumatate din cantitatea de salata de fructe. Al treilea strat este jumatate din cantitatea de custard si ultimul nivel jumatate din cantitatea de jeleu (sub diferite forme).  Acum tot ce trebuie sa facem este sa respectam din nou ordinea straturilor. Puneti cantitatile ramase din chec, salata de fructe, custard si jeleu.

Gata. Sa aveti pofta !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu