duminică, 8 martie 2015

Curmale trase in ciocolata


     Ceva dulce nu strica niciodata.

     Doar 2 ingrediente, 5 minute de preparare....si asta e tot.




Ingrediente:
  • 1 plic de glazura cu gust de ciocolata alba/neagrade la Dr. Oetker;
  • o punga cu curmale (incercati sa luati curmale putin uleioase, carnoase...adica sa nu fie dintre cele uscate)
Mod de preparare:

     Intai se iau curmalele si se curata de coaja (cu degetele). Apoi se taie in 2 . Se pune o jumatate de curmala in podul palmei si se roteste pana cand ajunge sa fie rotunda ca o bomboana. Atentie e bine ca mainile sa fie uscate.

    Acum se pune in cuptorul cu microunde plicul de la Dr. Oetker si se lasa acolo 2-3 minute (depinde de puterea microundelor). Cand in interiorul lui totul a devenit lichid, il taiati cu foarfeca si puneti toata compozitia intr-un bol adanc.

    Puneti apoi curmalele (mingiute) in ciocolata si dupa 5 secunde de scufundare scoateti curmalele pe o folie de aluminiu de bucatarie. Lasati totul asa timp de 15-20 de minute (sau pana se usuca bine de tot ciocolata pe curmale).

    Sa aveti pofta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu