Este o prajitura usor de facut si mult mai usor de mancat :)
Reteta este pentru cat mai multi pofticiosi.
Ingrediente:
- 100 gr. unt moale;
- 300 gr. zahar;
- 1 ou;
- 1 praf de copt;
- 3 linguri de miere;
- 250 gr. faina;
- 250 ml lapte caldut;
- 1 plic de glazura de la Dr. Oetker - special pentru microunde;
Mod de preparare:
In primul rand am dat drumul la cuptor.
Intr-un bol am pus untul cu zaharul si le-am amestecat bine de tot, pana cand au devenit ca o crema si zaharul s-a topit putin. Apoi am adaugat oul, si mierea. Dupa ce se amesteca bine, se adauga alternativ faina cu praful de copt si laptele, amestecand continu.
Punem toata compozitia intr-o tava si o lasam la cuptor (180 C) timp de 25-30 minute. Verificsati daca e facut cu testul scobitorii (daca e uscata e ok, daca nu - mai lasati prajitura in cuptor).
Am pus plicul de glazura in microunde pentru 1-2 minute pana cand devine lichid.
Puneti glazura peste prajitura cand s-a racit, si intindeti cu un cutit cu lama lata. Acum se taie in forma de romb si e gata.
Sa aveti pofta!!!
NB: Daca va ramane putina prajitura, dati-o la frigider si inainte de a o manca o puteti pune in microunde pentru 20-30 de secunde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu