luni, 19 martie 2012

Chec de week-end

   Acest chec este de departe cel mai potrivit pentru un week-end placut si relaxant. Este foarte usor de facut.

   Reteta este pentru cat mai multe persoane  :-)


        Ingrediente:

  • 1 si 1/2 cana de faina;
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • 1 lingurita de praf de copt;
  • un varf de sare (cat puteti apuca intre degete);
  • 3/4 cana de zahar (adica aproape 187 grame);
  • 1/2 cana de ulei;
  • 2 oua;
  • 4 linguri de lapte;
  • 1 lingurita de esenta de vanilie (sau o fiola de la Dr. Oetker);
  • 1 mar si 3 banane maricele  - pasate bine la robotul de bucatarie;
  • 1/2 cana de caise uscate (deshidratate);
  • 1/2 de cana de rahat colorat (eu am ales culoarea verde) - taiat bucatele mici


    MOD DE PREPARARE

   Incepeti prin a pregati tava cu hartie de copt si dati drumul la cuptor sa se incalzeasca.

   Intr-un bol nu foarte mare puneti faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea si zaharul si amestecati foarte bine totul cu o lingura. 

   Intr-un bol mai mare adaugati uleiul, ouale, laptele, esenta de vanilie si marul + bananele. Amestecati bine totul cu ajutorul unei furculite. Peste acest amestec adaugati ingredientele uscate de mai sus. Este bine daca puteti sa le adaugati in ploaie (adica putin cate putin).

    In final adaugati caisele si rahatul taiate in bucati mici. Amestecati bine si apoi turnati toata compozitia in tava.

    Dati la cuptor la foc maxim timp de 15 minute, apoi intoarceti tava si mai lasati in jur de 30-35 de minute. Incercati cu o scobitoare pe margine ca sa vedeti daca e facut, pentru ca in mijloc va ramane tot timpul umed din cauza bananei si marului.

Eu zic ca asta este un desert foarte bun si pentru prichindei.

Sa aveti pofta !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu